dernek@dubider.org.tr

İyilik Her Zaman Her Yerde

Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED), Döner Üreticileri Birliği (DUBİDER) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile “İyilik Her Zaman Her Yerde” söylemiyle 9 yıldır acımasızca süren, savaşın ölüm kustuğu, ölümlerin artık sıradanlaştığı ve gözyaşının hiç dinmediği Suriye topraklarına giderek savaş sonucu ailelerini kaybetmiş yetim, öksüz çocuklar ve mağdur ihtiyaç sahipleri için kapsamlı bir iyilik hareketi başlattı.

Söylem yerine Eylem… düsturu ile hareket geçen ŞEGAFED, DÜBİDER ve İHH çadır kamplarda zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan ümmetin yetim ve öksüz kalmış evlatlarının ve hayalleri dahi olmayan ihtiyaç sahiplerinin yaralarına merhem olmak adına bu sosyal ve dini sorumluluk projesini başlattıklarını açıkladılar.

Birlikte Rahmet Ayrılıkta Azap vardır diyerek, İslam dininin temelinde paylaşmanın ve dayanışmanın esas olduğunu, Allah’ın rızası ve Peygamberimizin methine nail olmak yetimi, öksüzü koruyup kollamak ve şefkat eli uzatmakla olacağını ifade eden DUBİDER Başkanı Mehmet Mercan, “Maddi ve manevi kalkınmanın temel ilkesi paylaşmayı ve dayanışmayı esas kılmıştır. Toplumların huzur ve mutluluğu sosyal ve ekonomik dayanışmadan geçer” dedi.

Bilindiği üzere Federasyonumuz kurulduğu günden bu tarafa Ülkemizde sürekli çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. Çalışmalarımızı sınır ötesine taşıyarak Suriye de devam eden savaş sonucu Şehit düşen ümmetin yetim ve öksüz emanetlerine sahip çıkmak ve yaralarını sarıp merhem olmak adına hassasiyet ve sorumluluk üstlenmemiz milli ve dini bir gereksinimdir. Şeklinde söze başlayan ŞEGAFED Genel Başkanı Caner DALKALI “Federasyonumuz başta Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz olmak üzere Yetimlerimiz, Öksüzlerimiz ve tüm Mazlumların daima yanında yer alacak ve destekçisi olacaktır.” dedi

Bize Ulaşın
  • Merkez Yukarı Dudullu Mah. Nato Yolu Cad. Nebioğlu Sok. No:4/A Ümraniye / İSTANBUL
  • Telefon : 0216 443 30 30